Heerlijk, een kom soep. Een van de meest bekende soepen is mosterdsoep. Een heerlijke smaak en een kleurrijke uitstraling. Wil je deze mosterdsoep zelf maken? Volg dan onderstaand stappenplan en je bent binnen no-time de kok van je eigen mosterdsoep.
Stappenplan mosterdsoep maken
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd de aardappelen en uien in kleine stukjes
- Doe de aardappelen en uien in een ovenschaal
- Giet er een klein laagje olijfolie over
- Strooi er wat peper en zout over
- Bak de aardappelen en uien in de oven gedurende 25 minuten
- Verwarm de bouillon in een pan
- Voeg de aardappelen en uien toe aan de bouillon
- Voeg de mosterd toe en roer goed
- Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken
- Serveer de soep met wat verse peterselie
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels mosterd
- Peper en zout
- Optioneel: verse peterselie
Veelgestelde vragen
- Kan ik de mosterdsoep ook invriezen?
Ja, je kunt de mosterdsoep invriezen. Laat de soep eerst afkoelen en doe de soep dan in een goed afsluitbare bak. Je kunt de soep zo’n 3 maanden invriezen. - Hoeveel koolhydraten zitten er in mosterdsoep?
Er zitten ongeveer 40 gram koolhydraten in 1 kom mosterdsoep. - Kan ik de mosterdsoep ook vegan maken?
Ja, je kunt de mosterdsoep vegan maken door plantaardige bouillon te gebruiken in plaats van kippenbouillon.
Heb je de mosterdsoep gemaakt? Laat het ons dan weten via onze social media kanalen. We zijn benieuwd naar jouw creatie!